Mintgarden’s Dorti ’Haylie’

Pitkän mietinnän, haaveilun ja odotuksen tuloksena meidän laumaan saapui uusi jäsen joulukuun 2006 alussa. Tällä kertaa laumaan ei tullutkaan uutta samojedia, vaan mittelspitz- narttu Haylie [Heili]. Haylie syntyi 15.10.2006 valkoisen Helmi- äidin ja (valko-musta-)kirjavan Nikke- isän pentueeseen. Hayliellä on kaksi sisarusta; sisko ja veli, jotka ovat molemmat isänsä lailla valko-musta-kirjavia. Haylie oli alunperin meillä sijoituksessa ja teki kaksi pentuetta Mintgarden’s kenneliin ennen siirtymistään kokonaan meidän omistukseen.
Elämä Haylien kanssa lähti mukavasti käyntiin alusta alkaen. Silloisista samojedeistamme Taigi hyväksyi Haylien perheeseen heti ja Noodikin huomasi parin viikon mietiskelyn jälkeen, että todentotta pikkukoirankin kanssa voi leikkiä ja touhuta 🙂
Haylien kanssa olen harrastanut enimmäkseen näyttelyitä ja todella mukavalla menestyksellä. Näyttelyiden lisäksi treenasimme tokoa naksuttimen avulla alkeiskurssin verran. Harmikseni tämä harrastus jäi ajanpuutteen vuoksi, vaikka Haylie olisi ollut todella potentiaalinen toko-koira vaikka kisoihin saakka.
Luonteeltaan Haylie on miellyttämisenhaluinen, kiltti ja pirteä vahtikoira. Vieraat ihmiset haukutaan aluksi asianmukaisesti, mutta vaikkapa naapurin kissa ja oravat saavat Haylien puolesta vierailla vaikka koirien tarhassa 😉 Haylie tulee hienosti juttuun muiden koirien kanssa alkupöhinöiden jälkeen. Myöskään lasten kanssa ei ole ollut ongelmia ja Haylie onkin omien lastemme suosikki.
Haylie on kyllä ihastuttanut minut rotuun lopullisesti, eikä ’Heksa’ jäänytkään ensimmäiseksi ja viimeiseksi mitteliksi meidän taloudessa 🙂 Hayliella on ollut kolmet pennut, joista kaikki ovat syntyneet meillä, mutta ensimmäinen ja kolmas kennel Mintgardens’in nimelle. Toinen pentue on ensimmäinen itse kasvattamani mittelipentue ja siitä voit lukea lisää O-pentueen sivulta.